De vrouwen van FC Twente hebben woensdag hun eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen FC Barcelona verloren. Het werd in de Grolsch Veste 1-0 voor de Spaanse club.

Olga Garcia tekende een kwartier voor tijd voor de enige treffer van de wedstrijd, waardoor FC Twente een slechte uitgangspositie heeft voor de return over een week in Barcelona.

In de vorige ronde schakelde de ploeg van trainer Arjan Veurink verrassend Bayern München uit. Dat zorgde er mede voor dat er woensdagavond veel toeschouwers aanwezig waren in Enschede voor de volgende ontmoeting met een Europese topclub.

Liefst 15.637 toeschouwers zagen de wedstrijd tegen FC Barcelona en dat is een record voor een voetbalwedstrijd voor vrouwen in Nederland. Bij het play-offduel van Oranje voor het WK vorig jaar november in Den Haag tegen Italië (1-1) waren iets meer dan 13.000 mensen aanwezig.

Hands

De FC Twente-supporters mochten tegen de Spaanse kampioen lange tijd hopen op een goed resultaat, ondanks dat de thuisploeg voor rust niet sterk speelde.

FC Twente begon nerveus, leed veel onnodig balverlies, maar had wel een strafschop moeten krijgen. De scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen nadat Miriam Dieguez de bal op haar arm liet neerkomen.

Verder waren er weinig verheffende momenten voor rust. Pas in de tweede helft drong Twente iets aan en dat leidde tot een goed afstandsschot van Renate Jansen. Met een fraaie redding wist de Spaanse keepster maar net een treffer te voorkomen.

Hakje

Aan de andere kant waren er echter meer kansen voor de bezoekers. Een kopbal van Marta Torrejon verdween nog naast de verkeerde kant van de paal, maar niet veel later werd Twente-keepster Marieke Ubachs alsnog geklopt.

Jennifer Hermoso vond met een hakje Garcia, die Ubachs met een mooi schot vanaf de rand van het strafschopgebied kansloos liet.

Het was aan Jansen te danken dat Barcelona het tweeluik niet al bijna besliste met een tweede treffer. De aanvalster kopte de bal van de eigen doellijn, waardoor het bij 1-0 bleef.