Feyenoord heeft het contract van jeugdinternational Calvin Verdonk met drie jaar verlengd tot medio 2020.

"Ik wil nog heel lang bij Feyenoord blijven", zegt de 18-jarige verdediger woensdag op de website van Feyenoord bij de bekendmaking van het nieuws.

Verdonk, die momenteel deel uitmaakt van de selectie van Oranje onder-19, maakte in maart zijn debuut voor de Rotterdammers in het eredivisieduel met NAC Breda (3-0 winst). Deze zomer sloot hij definitief aan bij de A-selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Dit seizoen speelde Verdonk nog geen officiële wedstrijd in de hoofdmacht, maar hij is wel regelmatig aanvoerder van Jong Feyenoord.

Derde speler

Verdonk is in korte tijd de derde speler uit de eigen jeugdopleiding die zijn contract verlengt. Eerder legde Feyenoord Rick Karsdorp (20) en Bart Nieuwkoop (19) langer vast.

"Het is mooi dat er meer jongens uit de eigen opleiding zijn die kiezen voor een toekomst bij Feyenoord", vindt Verdonk.

Technisch directeur Martin van Geel is verheugd dat Verdonk langer is vastgelegd. "We zijn er heel blij mee dat we Calvin voor zo'n lange periode aan Feyenoord hebben kunnen binden en hebben veel vertrouwen in zijn verdere ontwikkeling", aldus Van Geel. 

"Hij heeft een groot spelinzicht, een uitstekende trap in zijn linkerbeen en is sterk in de duels. Bovendien kan hij op meerdere posities uit de voeten."