Mathieu Valbuena voelt 'geen vijandigheid' tegenover zijn Franse teamgenoot Karim Benzema, hoewel hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij het afpersen van de middenvelder.

"Er was voor de zaak geen vijandigheid en die is er nog steeds niet", aldus Valbuena’s advocaat Didier Domat tegenover persbureau AFP. "Maar als de verhalen in de media waar zijn, dan zal Valbuena uiteraard niet meer zijn vriend zijn."

De zaak draait om een seksvideo die gemaakt zou zijn van Valbuena. De 31-jarige middenvelder zou 150.000 euro moeten betalen om te voorkomen dat de tape openbaar gemaakt wordt.

Tegen Benzema is afgelopen week een juridisch onderzoek ingesteld wegens mogelijke betrokkenheid bij de afpersing. De rechter bepaalde dat Benzema voorlopig geen contact mag hebben met Valbuena.

Telefoongesprek

Dinsdag bracht het Franse radiostation Europe 1 fragmenten naar buiten van een telefoongesprek tussen Benzema en zijn vriend Karim Zenati, waaruit zijn betrokkenheid zou blijken.

De Franse aanvaller bespreekt daarin met Zenati dat hij met Valbuena over de sekstape heeft gesproken bij een bijeenkomst van het Franse nationale team.

"Als je wilt dat de video vernietigd wordt, zal mijn vriend bij je op bezoek komen in Lyon. Je ziet alles op de tape, maar je kunt doen wat je wilt. Als je er niets aan wilt toen, heb ik je gewaarschuwd. Het is jouw leven", zo citeert Benzema in het fragment wat hij tegen Valbuena heeft gezegd.

Klacht

Advocaat Sylvain Cormier houdt nog steeds vol dat zijn cliënt Benzema niet betrokken is bij de zaak. Cormier zegt dat de Franse spits een klacht in gaat dienen over het mogelijk door de politie gelekte telefoongesprek.

"De pers heeft informatie van een lopend onderzoek. Wie geeft de journalisten die informatie en waarom?", vraagt Cormier zich af. "Benzema zei bovendien tijdens het gesprek dat Valbuena niet moest betalen. Die uitspraak interesseert blijkbaar niemand."

Benzema en Valbuena zijn niet geselecteerd voor de oefenduels van Frankrijk tegen Duitsland en Engeland.