De Nederlandse en de Belgische voetbalbond hebben een advocatenkantoor ingeschakeld om de haalbaarheid te onderzoeken van stappen tegen wereldvoetbalbond FIFA naar aanleiding van de mislukte poging om het WK van 2018 te mogen organiseren.

De KNVB en KBVB wilden samen het wereldkampioenschap organiseren, maar zagen het mondiale eindtoernooi uiteindelijk naar Rusland gaan.

De geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft in een recent interview gesuggereerd dat nog voor de stemming in het hoofdbestuur van de wereldvoetbalbond al was afgesproken dat het WK in Rusland zou worden gehouden.

"Een interview is niet genoeg om stappen te nemen. We bereiden ons voor op de uitkomst van de lopende onderzoeken", aldus een woordvoerder van de KNVB dinsdag in een toelichting.

Schadevergoeding

​Voorzitter François De Keersmaecker van de KBVB vertelde dinsdag dat wordt onderzocht of er kans bestaat op een schadevergoeding, omdat de twee landen in totaal tien miljoen euro hebben besteed aan hun bid.

"Men heeft ons veel nodeloze kosten laten maken. Dat is weinig ethisch als de beslissing op voorhand genomen was. Op basis van het advies van de advocaten zullen we beslissen welke stappen we nemen."