Memphis heeft het gevoel dat hij na een mindere periode zijn oude vorm weer terug begint te vinden.

"Het gaat weer lekker", stelt de aanvaller dinsdag rond de training van Oranje. "Nu wordt het zaak dat ik het weer in wedstrijden mag laten zien. Want daar gaat het toch om", aldus de 21-jarige buitenspeler die de laatste weken weinig in actie kwam voor Manchester United.

Memphis startte aanvankelijk nog veelbelovend bij de Engelse ploeg van manager Louis van Gaal. "Maar ik ben een klein beetje teruggevallen. Het is even wennen. Ander niveau, ander land en andere stad."

"Maar ik doe mijn best. Ik train heel hard. Ik stop er zoveel energie in om te kunnen brengen wat ik wil. Het is alleen jammer dat veel mensen dat niet zien", zegt de Zuid-Hollander die afgelopen zomer de overstap maakte van PSV.

Volgens Memphis heeft een deel van de Nederlandse media schuld aan dat imago. "Ik heb geen sterallures. Ik ben nog dezelfde jongen als bij PSV. Maar als ik met een hoed aankom bij het Nederlands elftal, dan gaat het daar over. Maar ik draag gewoon een hoed hoor. Niets meer en niets minder."

"Ik vind dat mooi. Ik zeg toch ook niet wat anderen moeten dragen? Dat moet iedereen zelf weten. Je moet aandoen wat je mooi vindt of waar je jezelf lekker in voelt. Maar je loopt niet naast je schoenen als je een hoed draagt."

Positief gesprek

Bondscoach Danny Blind twijfelde even om Memphis op te roepen voor de oefeninterlands tegen Wales en Duitsland, omdat de aanvaller zich niet als teamspeler zou gedragen. "Ik werk altijd voor mijn team", reageert de buitenspeler.

"Maar het klopt dat ik met de bondscoach heb gesproken. Dat was een heel positief gesprek en hij heeft ook zeker niet gezegd dat ik geen hoed moet dragen. Ik wil weer dat extra's kunnen brengen, wat op het WK bijvoorbeeld lukte. Daar werk ik nu keihard aan."