Franz Beckenbauer zou vlak voor de toewijzing van het wereldkampioenschap van 2006 aan Duitsland zijn handtekening hebben gezet onder een document waarin diensten werden beloofd aan FIFA-official Jack Warner.

Dat zei Rainer Kock, de interim-voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB, dinsdag. De bond gaat uit van mogelijke omkoping.

Beckenbauer was voorzitter van het comité dat het WK naar Duitsland haalde. Hij gaf eerder al toe een fout gemaakt te hebben rond de toewijzing.

Warner (72), voormalig voorzitter van de CONCACAF (bond voor Noord- en Centraal-Amerika), werd dit jaar voor het leven geschorst door de FIFA omdat hij verschillende keren misbruik heeft gemaakt van zijn invloedrijke positie om zichzelf te verrijken.

De beloftes aan Warner, naar verluidt WK-tickets en steun aan coaches van de CONCACAF, zouden bedoeld zijn om zijn steun te krijgen voor het WK-bid van Duitsland.

Niersbach

Er werden geen afspraken gemaakt over ''concrete geldbedragen'', aldus Koch. Ook is niet duidelijk of de afspraken zijn nagekomen. ''Maar of dat nou zo is of niet, als zoiets op papier wordt gezet, dan wakkert dat vermoedens (van omkoping) aan'', aldus het interim-bestuur van de DFB.

De 70-jarige Beckenbauer ontkende eerder dat er sprake was van omkoping rond de toewijzing van het toernooi.

Duitsland kreeg het WK van 2006 ten koste van Zuid-Afrika toegewezen met een minimaal verschil aan stemmen, twaalf tegen elf. De Duitsers zouden bij de toewijzing onder meer de stemmen van vier Aziatische FIFA-bestuurders voor ongeveer 13 miljoen Duitse Mark (zo'n 6,7 miljoen euro) hebben gekocht.

Wolfgang Niersbach, ook lid van het bidcomité, stapte maandag op als voorzitter van de DFB naar aanleiding van het omkoopschandaal rond de toewijzing.

Niersbach blijft voorlopig wel lid van het uitvoerend comité van de FIFA, zo zei hij dinsdag.