Bastian Schweinsteiger roept de fans van Manchester United op om vertrouwen te hebben in manager Louis van Gaal.

Hoewel de 'Red Devils' als nummer vier slechts een achterstand van twee punten hebben op koploper Manchester City groeit de onvrede bij supporters over het 'pragmatische spel' van het team. United maakte in dit Premier League-seizoen pas negen goals in zes thuisduels.

"Het gaat niet om oktober of november, maar om mei", zegt Schweinsteiger tegen Sky Sports. "Ik zie wel overeenkomsten tussen de periode van Van Gaal bij Bayern München en wat er momenteel gebeurt bij United."

"Bij Bayern duurde het ook even voordat het team precies begreep hoe hij wil voetballen. Aan het eind van de rit pakten we echter de landstitel en bereikten we de Champions League-finale. De Bayern-supporters wisten eerst niet wat ze van Van Gaal moesten verwachten, maar uiteindelijk gingen ze van hem houden."

Tactiek

Schweinsteiger is ervan overtuigd dat Van Gaal succesvol zal zijn op Old Trafford. "We zullen ons nog wel moeten verbeteren. Dat gebeurt niet van vandaag op morgen. We zullen tussendoor ook onze wedstrijden moeten winnen."

De middenvelder snapt de wens van supporters dat United aanvallender moet spelen. "Maar in het voetbal draait het niet alleen daarom. Er zijn ook veel teams geweest die door een andere tactiek prijzen wonnen."

Bekijk de stand en het programma in de Premier League