De ethische commissie van de FIFA gaat het rapport over doping door Russische atleten bestuderen met het oog op het WK 2018. Dat toernooi wordt in Rusland gehouden.

In het maandag gepresenteerde rapport van het antidopingagentschap WADA staat dat de Russische sportminister Vitali Moetko opdracht gaf verboden middelen en methoden te gebruiken en testresultaten te manipuleren.

''We gaan de conclusies en het rapport zorgvuldig bestuderen'', zei een woordvoerder van de ethische commissie van de wereldvoetbalbond tegen The Guardian. Moetko is de voorzitter van het organiserend comité rond het WK.

Er is al langer veel te doen over de toewijzing van het WK van 2018 aan Rusland. Het land zou de organisatie van het eindtoernooi hebben verkregen wegens een voorgekookte stemming.

Zowel de FBI als Zwitserse autoriteiten startten eerder al een onderzoek naar de gang van zaken rond de toekenning van het WK.

Computers

Veel leden van het uitvoerend comité van de FIFA die in december 2010 stemden over deze toernooien zijn de afgelopen jaren in verband gebracht met corruptie. Enkelen van hen zitten momenteel vast.

Afgelopen jaar deed de ethische commissie van de FIFA zelf al onderzoek naar de toekenning van het WK 2018 en WK 2022. Daarbij kwam onder meer aan het licht dat de computers van Russische stafleden zijn vernietigd.