Bondscoach Danny Blind vindt dat er veel waarde gehecht moet worden aan de komende oefeninterlands van Oranje met Wales en Duitsland.

De 54-jarige keuzeheer ziet de komende wedstrijden van het Nederlands elftal na het mislopen van het EK van volgend jaar als belangrijke meetmomenten voor zijn ploeg.

"We moeten deze wedstrijden serieus nemen, want het zijn de spaarzame momenten om ons voor te bereiden op de WK-kwalificatie voor 2018", aldus Blind.

De kwalificatiereeks voor de mondiale eindronde start in september 2016. Nederland neemt het daarbij in de groepsfase op tegen Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg.

Blind draagt meer redenen aan om de oefenduels met Wales en Duitsland serieus te nemen. "Er komt ook een stukje prestige bij. Het is goed als het om zoiets gaat."

Volgens Blind zijn momenteel vooral praatsessies nodig om van het Nederlands elftal een eenheid te maken. "We doen dat vooral door gesprekken, met de aanvoerders en individuen. En we hebben ook een groepsgesprek."

Memphis

Blind verscheen maandagavond in Katwijk met Memphis Depay, Bas Dost, Jasper Cillessen en Maarten Stekelenburg op het trainingsveld. De bondscoach heeft het volste vertrouwen in Memphis, die aanvankelijk niet in de voorselectie zat.

''Ik wilde hem er toch graag bij hebben. Hij is een talent waar ik veel toekomst in zie. Als hij hier is, dan kan ik invloed op hem uitoefenen. Anders zie ik hem pas weer in maart. Daarnaast speelt Arjen Robben niet tegen Duitsland en kon ik nog wel een vleugelspits gebruiken.''

Video: Blind geeft Memphis een kans

Blind geeft Memphis een kans
Blind geeft Memphis een kans

Blind was onlangs niet tevreden over de manier waarop de aanvaller zich binnen de spelersgroep gedroeg. ''Ik heb hem verteld dat je best op een bepaalde manier voorop mag lopen, maar dat je het dan ook op het veld moet laten zien. Hoge bomen vangen namelijk veel wind.''

Oranje speelt op 13 november in Cardiff tegen Wales en treedt op 17 november in Hannover aan tegen Duitsland. Beide sparringpartners hebben zich in tegenstelling tot Oranje geplaatst voor het EK.