Arjen Robben zal in de komende oefeninterlands van Oranje met Wales en Duitsland alleen in het eerste duel in actie komen. Jaïro Riedewald is geblesseerd afgehaakt en wordt vervangen door Erik Pieters.

Dat bevestigde bondscoach Danny Blind maandag. De keuzeheer zei geen risico te willen nemen met aanvoerder Robben. De aanvaller van Bayern München is pas net hersteld van een liesblessure.

"Hij heeft contact gehad met Bayern om te kijken wat het beste is in zijn situatie. Na de wedstrijd tegen Wales heeft hij een volle week om zich voor te bereiden wedstrijden met Bayern", aldus Blind.

Robben miste door zijn blessure de laatste drie EK-kwalificatieduels. Hij liet eerder op maandag bij aankomst in Noordwijk al weten te betwijfelen of hij tegen zowel Wales als Duitsland in actie zou komen.

"We moeten kijken wat verstandig is. Ik vind het wel heel belangrijk om erbij te zijn. Er zal rond deze interlands ook gesproken worden", zei hij.

Video: Robben speelt alleen tegen Wales

Robben speelt alleen tegen Wales
Robben speelt alleen tegen Wales

Riedewald

Ajacied Riedewald kampt met knieklachten naar aanleiding van het competitieduel met Feyenoord (1-1) en liet op het laatste moment weten niet beschikbaar te zijn. Vervanger Pieters (Stoke City) ontbrak in de voorselectie van Blind, maar is nu toch opgeroepen.

Achter de naam van Riechedly Bazoer staat nog een klein vraagteken. De middenvelder van Ajax heeft kuitklachten, maar hij wordt dinsdag nog getest tijdens de training.

Oranje speelt op 13 november in Cardiff tegen Wales en treedt op 17 november in Hannover aan tegen Duitsland. 

Beide sparringpartners hebben zich in tegenstelling tot Oranje geplaatst voor het EK van volgend jaar in Frankrijk.