Kevin Diks van Vitesse en AZ-middenvelder Thom Haye zijn maandag alsnog opgroepen voor Jong Oranje voor de komende EK-kwalificatieduels. Feyenoorder Rick Karsdorp meldde zich geblesseerd af.

Eerder lieten ook de geblesseerden Sean Klaiber (FC Utrecht) en Lucas Woudenberg (NEC) bondscoach Fred Grim weten niet beschikbaar te zijn.

Woudenberg kampt met knieklachten en Klaiber heeft last van zijn lies. De 19-jarige Diks maakt zijn debuut in de selectie van de beloften.

Ook de al eerder opgeroepen 18-jarige Joël Drommel van FC Twente en de 19-jarige Dabney Dos Santos van AZ debuteren bij Jong Oranje. 

Daarnaast zijn vaste namen als Jean-Paul Boëtius (FC Basel), Jorrit Hendrix (PSV), Tonny Vilhena (Feyenoord), Daley Sinkgraven (Ajax) en Ricardo Kishna (Lazio) zijn opgeroepen.

De door Grim opgeroepen spelers hebben zich maandag in Oisterwijk verzameld voor de voorbereiding.

Wit-Rusland

Jong Oranje speelt op 12 november in Tilburg voor de EK-kwalificatie tegen Wit-Rusland. Vijf dagen later volgt de uitwedstrijd tegen Slowakije in Myjava.

Vorige maand werd in Deventer nog met 3-1 verloren van de Slowaken, die koploper zijn in groep 8 met zes punten uit drie wedstrijden. Ook Jong Oranje, dat tweede staat, heeft zes punten.

De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK onder-21 in 2017 in Polen. De vier beste nummers twee strijden in november 2016 in play-offs om de overige twee tickets.