Georginio Wijnaldum vindt het nog te vroeg om te spreken van een nieuwe start met het Nederlands elftal na de mislukte EK-kwalificatiereeks. 

"Ik kan dit nu nog niet echt zien als het begin van iets nieuws, omdat ik nog steeds de teleurstelling voel van het mislopen van het EK", aldus Wijnaldum maandagmiddag bij aankomst bij het hotel van Oranje in Noordwijk.

De middenvelder van Newcastle United maakt zich met het Nederlands elftal op voor de oefeninterlands tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november), die zich wel plaatsten voor het EK volgend jaar in Frankrijk.

"Zeker als we spelen tegen landen die het wel gehaald hebben, worden we er weer aan herinnerd dat we er niet bij zullen zijn", beseft Wijnaldum. "En dat zal tot het toernooi iedere keer zo zijn als we samenkomen met Oranje."

"Dat is vervelend. We moeten er zo goed mogelijk mee omgaan en op een gegeven moment gaan bouwen richting het WK 2018. Maar ik had dus liever gebouwd richting het EK."

Vier goals

Positief voor de 24-jarige Wijnaldum is dat zijn club beter draait dan de vorige keer dat hij zich bij Oranje meldde. Newcastle won zaterdag met 1-0 bij Bournemoluth, waardoor de voorsprong op hekkensluiter Aston Villa opliep tot vijf punten.

"Het gaat goed bij Newcastle, al hadden we zaterdag vooral geluk. We werden weggespeeld door Bournemouth, maar wij scoorden uit onze enige kans. Dat is ook weleens lekker."

Hoewel Wijnaldum tegen Bournemouth niet trefzeker was, is hij wel clubtopscorer van Newcastle met zes doelpunten. Hij dankt dat vooral aan zijn bijzondere prestatie vorige maand tegen Norwich City toen hij als tweede Nederlander ooit vier keer scoorde in één Premier League-duel.

"Ik ben nog steeds ongelooflijk trots op die prestatie. Ik sta nu ook wat meer in de spotlights in Engeland, maar verder hebben die vier goals niet heel veel veranderd voor me."

"Het seizoen is nog lang niet geslaagd. Die vier goals maakte ik in één goede wedstrijd, maar ik moet nog veel vaker goed spelen om te kunnen spreken van een goed eerste jaar in Engeland."