Arjen Robben weet nog niet of hij met het Nederlands elftal tegen Wales en Duitsland in actie komt.

"Dat moeten we nog even bekijken", zei de aanvoerder van het Nederlands elftal maandag voordat hij zich bij bondscoach Danny Blind meldde.

"Ik voel me fit, het zou kunnen. Maar ik kan er ook eentje spelen. Ik wil gewoon voor een langere periode fit blijven", vertelde Robben, die nog maar net van een liesblessure is hersteld.

"Dus we moeten kijken wat verstandig is. Ik vind het wel heel belangrijk om erbij te zijn. Er zal rond deze interlands ook gesproken worden."

Robben hoopt dat Oranje snel de opgaande lijn weer vindt. "We missen een EK in Frankrijk. Ik voel die pijn waarschijnlijk totdat het EK is afgelopen. Dat had een heel mooi toernooi moeten worden."

Door zijn blessure miste de Groninger de laatste drie duels in de EK-kwalificatie. "Ik bleef hoop houden, als een trouwe supporter. Maar dan kom je tegen Tsjechië met 0-3 achter. Hoe ik me voelde thuis? Machteloos maar ook soms gelaten. Ja, dan slaap je wel even slecht."

Van Persie

Robben wil zich niet in het openbaar mengen in de discussie of Robin van Persie had moeten worden opgeroepen door Blind. De topscorer aller tijden van Oranje is gepasseerd omdat hij volgens de bondscoach onvoldoende fit is en niet in de juiste vorm steekt.

"Dat beslist de bondscoach. Het is een beetje flauw om dat nu aan mij te vragen. Als ik daar iets van zou vinden, dan doe ik dat binnenskamers. Ik heb Robin niet gebeld, maar heb wel een berichtje naar hem gestuurd."

Volgens Robben staat het vast dat Van Persie een "geweldige spits" is. "Hij heeft 101 interlands gespeeld en vijftig keer gescoord. Hij is all time-topscorer. Als hij helemaal fit is, dan heeft Robin zeker meerwaarde. Waar hebben we het over?''

Wales

Oranje oefent vrijdag tegen Wales en gaat volgende week dinsdag op bezoek bij Duitsland. De eerste interland met belangen op het spel werkt Nederland pas in september 2016 af, het WK-voorrondeduel met Zweden.

De 31-jarige Robben heeft zijn laatste eindronde misschien wel gespeeld. ''Dat zou kunnen'', beseft hij. ''Maar als ik dat zou denken, dan was ik gestopt als international. En dat heb ik niet gedaan."