Luciano Narsingh verliet zondag aan het begin van de tweede helft van PSV-FC Utrecht (3-1) onder begeleiding van een fluitconcert het veld in het Philips Stadion. De aanvaller toonde enig begrip voor de onvrede van het thuispubliek.

"Ik sta hier met een rotgevoel en baal van mezelf", aldus Narsingh tegen De Telegraaf.

"Het publiek komt om goed voetbal te zien en het was niet goed. Aan de ene kant begrijp ik het publiek wel. Ik zal niet zeggen dat ze zomaar fluiten. Ik vond mezelf ook niet goed spelen."

Narsingh werd net als Adam Maher in de 54e minuut bij een 1-1 stand gewisseld door PSV-coach Phillip Cocu, die "teleurgesteld" was dat een aantal fans daarvoor juichte.

"Ik denk dat iedere speler voor PSV belangrijk is en de beste intentie heeft om de ploeg te helpen. Ik denk niet dat spelers beter gaan voetballen door deze reactie, die ik spijtig vond."

Simpel

Narsingh erkende dat zijn spel niet beter wordt door de kritische houding van het publiek. "Het is niet lekker voor een speler dat er gelijk gefloten wordt als je een bal verkeerd raakt."

"Je gaat nadenken. Laat ik maar op safe spelen, want als ik een bal verkeerd raak en balverlies lijd, gaan ze fluiten. En dan speel je maar simpel."

Toon Gerbrands toonde zich maandag ook teleurgesteld over het gedrag van een deel van de PSV-fans.

"Keiharde kritiek hoort soms bij topsport. Uitfluiten eigen spelers is niet het juiste middel. Hopelijk een eenmalig incident. Toch?", schreef de algemeen directeur van de nummer twee van de eredivisie maandag op Twitter.

Bekijk de stand in de eredivisie