Manchester United-manager Louis van Gaal denkt erover om zijn selectie in de winterstop te versterken met een snelle vleugelspeler.

"Ik heb in mijn eerste jaar al heel vaak gezegd dat we snelheid en creativiteit nodig hebben aan de zijkanten", aldus Van Gaal volgens The Manchester Evening News.

In het zaterdag met 2-0 gewonnen duel met West Bromwich Albion waren Juan Mata en Jesse Lingard de vleugelaanvallers in het 4-2-3-1-systeem van United. De 22-jarige Lingard tekende met zijn eerste Premier League-treffer voor de 'Mancunians' voor de 1-0 op Old Trafford.

"Maar Lingard is niet de snelste vleugelspeler in de wereld en dat geldt ook voor Mata", stelde Van Gaal. "Dus we moeten eerst dat probleem beëindigen en daarna kunnen we bekijken hoe we moeten spelen en of we in balans zijn als we spelen met snelle spelers aan de zijkant."

"Het ligt er ook aan wie we kunnen kopen. Er zijn een heleboel spelers die ik wel zou willen hebben, maar niet alle spelers zijn te koop. Dus er spelen een heleboel factoren een rol."

Memphis

Van Gaal trok afgelopen zomer voor ruim 30 miljoen euro Memphis aan, maar de Nederlandse vleugelaanvaller is zijn basisplaats kwijtgeraakt. Ashley Young en Antonio Valencia kunnen eveneens op de vleugel spelen, maar zij zijn ook geen vaste waardes.

Anthony Martial, die vlak voor de zomerse transferdeadline voor 50 miljoen euro exclusief bonussen overkwam van AS Monaco, speelt vooral centraal bij United.

Louis van Gaal beandrukte dat hij ook spelers uit de jeugdopleiding een kans blijft geven. "Dat is de manier waarop ik leiding geef aan deze club. Ik wil geen grote selectie, anders kan ik jonge spelers geen kans geven'', aldus de coach, die afgelopen zaterdag de jonge verdediger Cameron Borthwick-Jackson liet debuteren.

Van Gaal liet sinds zijn aantreden bij Manchester United al acht spelers uit de eigen jeugd debuteren. "Ik heb veel spelers verkocht en verhuurd en dat betekent dat ik een selectie heb van 21 veldspelers en drie keepers. Dus als er blessures of ziektegevallen zijn, kies ik een speler uit de jeugd.''

De twintigvoudig landskampioen staat na twaalf wedstrijden vierde in de Premier League, op twee punten van de koplopers Manchester City en Arsenal.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League