De Graafschap is momenteel de slechtste hekkensluiter van Europa. De Achterhoekers sprokkelden in de eerste twaalf eredivisieduels slechts twee punten bij elkaar, hetgeen neerkomt op een gemiddelde van 0,17 punt per wedstrijd.

De rodelantaarndragers uit Oekraïne en Roemenië, respectievelijk Metalurg Zaporizhzhya en Petrolul Ploiesti, zijn met gemiddeldes van 0,23 en 0,25 evenmin bezig aan het schrijven van de mooiste bladzijden uit de clubhistorie.

Gekeken is naar de hekkensluiters uit de landen die momenteel deel uitmaken van de top twintig van de UEFA-coëfficiëntenlijst.

De Graafschap leed in de eerste twaalf speelrondes liefst tien nederlagen. Alleen tegen Willem II en ADO Den Haag noteerde de promovendus een remise.

De 'Superboeren', die de competitie op 21 november vervolgen met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen, hebben een achterstand van vijf punten op Willem II en SC Cambuur.

De beste 'nummer laatst' van Europa is het Belgische Westerlo, dat na vijftien speelrondes een moyenne van 0,80 punt per wedstrijd kan overleggen.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie