Jürgen Klopp leed zondag tegen Crystal Palace zijn eerste nederlaag als hoofdtrainer van Liverpool (2-1), maar de coach denkt dat de verloren wedstrijd perspectief kan bieden voor de toekomst.

"Als we hier de juiste les uit trekken, dan is het misschien wel goed dat we hebben verloren. Deze nederlaag voelt heel slecht omdat we weten dat het onnodig was. We kunnen veel beter", aldus Klopp na afloop op de clubwebsite.

Liverpool keek op Anfield al na twintig minuten tegen een achterstand aan. Volgens Klopp kwam dat doordat zijn ploeg niet goed bij de les was.

"Vandaag hadden we een kwartier nodig om in de wedstrijd te komen. Dat is te lang en had vanaf de eerste seconde gemoeten. Daarna lieten we goede dingen zien en was het onbegrijpelijk dat we met 1-0 achter stonden."

Concentratie

Ondanks de gelijkmaker van Philippe Coutinho vlak voor rust, trokken de bezoekers aan het langste eind door tien minuten voor tijd te scoren. Klopp bespeurde ook toen weer een gebrek aan scherpte.

"Ik ben tevreden met enkele momenten in de wedstrijd, maar het probleem is dat je 95 minuten lang geconcentreerd moet blijven. Als je zestig minuten goed speelt, is het soms wel genoeg en soms niet. Vandaag niet."