Vitesse-trainer Peter Bosz had zondag tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen AZ (2-0) op de bank soms het gevoel dat hij niet naar zijn eigen team zat te kijken. 

''Ik herkende mijn ploeg niet'', zei hij na afloop in Arnhem bij de NOS. ''Het was erg slecht allemaal en veel te onrustig met heel veel balverlies. Ik hoop dat het een offday was. Hoe dan ook, we moeten hiervan leren."

Bosz sprak in soortgelijke bewoordingen over de twee snelle gele kaarten voor Marvelous Nakamba, die al aan het einde van de eerste helft het veld moest verlaten.

''Ik wilde hem in de rust wisselen, omdat hij slecht speelde. Dat was helaas te laat. Het was onverstandig van hem om die gele kaarten te pakken. In Nederland wordt sneller gefloten dan in ons omringende landen."

Van den Brom

Collega John van den Brom, die woensdag bij AZ de afrondende besprekingen hoopt te voeren over contractverlenging, sprak van een verdiende zege.

''Deze overwinning komt op een mooi moment. We stonden er de laatste weken om bekend de kansen te weinig te benutten en doelpunten makkelijk weg te geven. Vandaag zijn we erin geslaagd om dat om te draaien. Complimenten voor de groep."