Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalde zondag na afloop van de Klassieker tegen Ajax (1-1) vooral van de arbitrage.

"Op bepaalde momenten waren de keuzes van scheidsrechter Bas Nijhuis onverklaarbaar: een bal uit, een tweede gele kaart...", doelde Van Bronckhorst op de gelijkmaker van Davy Klaassen en het niet geven van een rode kaart aan de aanvoerder van Ajax.

"Ik ga er niet te veel over zeggen. Ik laat het aan jullie om het al dan niet eens te zijn met de beslissingen", zei de Rotterdamse oefenmeester voor de camera van FOX Sports.

In aanloop naar de 1-1 dribbelde Ajacied Amin Younes de bal over de zijlijn, maar dat werd niet geconstateerd door de arbitrage. Klaassen trok een kwartier voor tijd Marko Vejinovic aan zijn shirt. 

"Volgens mij is trekken aan een shirt een gele kaart, of het nou de eerste of de tweede is. Kennelijk vonden ze het te zwaar voor een tweede gele kaart. Hij moet voor beide kanten zo fluiten. Er zijn momenten waarop hij dat niet heeft gedaan", was Van Bronckhorst van mening.

Klaassen zelf vond het terecht dat hij op het veld mocht blijven staan. "Ik vond het geen tweede gele kaart. Dat heeft de scheidsrechter goed ingeschat."

De Boer

Ajax-coach Frank de Boer was juist van mening dat de voor Michiel Kramer ingevallen Colin Kazim-Richards overtredingen maakte die niet door de beugel konden.

"Jullie moeten maar eens kijken hoeveel overtredingen Kazim heeft gemaakt. Turf het maar eens. Dat kun je niet op twee handen bijhouden. Volgens mij had Feyenoord ook twee rode kaarten kunnen krijgen. Kazim dus, en ook Karim El Ahmadi."