Ajax-aanvoerder Davy Klaassen begon zondag in de Klassieker tegen Feyenoord (1-1) als gelegenheidsspits, maar hij moest na afloop constateren dat het spel van zijn ploeg beter was toen hij na rust weer een linie gezakt was.

"Achteraf kun je zeggen dat we verkeerd begonnen zijn, maar dat is altijd makkelijk praten na de wedstrijd", aldus Klaassen, die van coach Frank de Boer de voorkeur kreeg boven Arek Milik als centrale aanvaller.

"Ik had het in de eerste helft moeilijk in de spits. Het was even wennen en ik kreeg alleen maar hoge ballen. Dat is niet mijn specialiteit. Het probleem is dat als je zonder echte spits speelt, je positiespel echt goed moet zijn om voorin te komen, maar dat was bij ons niet het geval."

In de rust stonden de Amsterdammers met 1-0 achter door een goal van Sven van Beek, waarna De Boer alsnog Milik bracht en Klaassen weer terugzakte naar zijn normale positie op het middenveld.

"Arek heeft het in de tweede helft goed opgepakt", complimenteerde de captain de Poolse aanvaller. "Hij hield de bal goed vast en ons spel was beter."

"Ik hoef de trainer ook niet te vertellen dat ik beter functioneer op het middenveld, maar hij heeft hier natuurlijk ook goed over nagedacht. En in het verleden heeft het ook wel eens goed uitgepakt als ik in de spits stond."

Terecht

Klaassen tekende na een uur zelf voor de gelijkmaker. Daarbij had hij over geluk niet te klagen, want eerst zag de arbitrage niet dat de bal over de zijlijn was en vervolgens werd het schot van de Ajacied van richting veranderd door Terence Kongolo, waardoor doelman Kenneth Vermeer kansloos was.

"Het maakt me niet uit hoe ik scoor", zei Klaassen. "Als ik de bal in kruising knal, vind ik het mooi, maar dit vind ik ook prima. Het interesseert me niet zoveel."

De international noemde het gelijkspel over de hele wedstrijd genomen een logische uitslag. "Het is overdreven om te zeggen dat we blij zijn met een punt, maar de 1-1 is wel een terechte uitslag."

"Ik ben niet helemaal tevreden, want in de tweede helft had ik af en toe ook het gevoel dat er meer in zat. Maar dat zal Feyenoord ongetwijfeld ook gehad hebben. We houden hen in ieder geval wel op afstand op de ranglijst."