Feyenoord-rechtsback Rick Karsdorp en aanvoerder Dirk Kuijt van de Rotterdammers waren zondag teleurgesteld met het gelijkspel tegen Ajax (1-1).

"Als er één ploeg verdiende te winnen, dan was het Feyenoord", zei Karsdorp na de tweede Klassieker in anderhalve week tijd.

"We wilden winnen, dus dan voelt 1-1 wel als verlies", baalde ook Kuijt voor de camera van FOX Sports van de remise in De Kuip.

Waar de Rotterdammers in de bekerwedstrijd van tien dagen geleden (1-0 winst) in de eerste helft nog de onderliggende partij waren, daar had de thuisploeg nu een overwicht in de eerste 45 minuten. Feyenoord kwam ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Sven van Beek schoot raak op aangeven van Kuijt.

De captain was dan ook tevreden over het spel van de Rotterdammers in de eerste helft. "Ik denk dat we goed aan de wedstrijd begonnen. Ajax kwam niet aan voetballen toe."

"We hadden meer balbezit voor rust en durfden te voetballen", vulde Karsdorp aan. "Als backs konden Terence Kongolo en ik daardoor ook instappen. Je zag duidelijk dat we de nederlaag tegen ADO Den Haag van vorige week wilden rechtzetten. Dat is jammer genoeg niet helemaal gelukt."

Gelijkmaker

Ajax kwam na rust via Davy Klaassen langszij. "Die gelijkmaker roepen we een beetje over onszelf af. We maakten zelf de fouten. Het was niet zo dat Ajax opeens goed begon te voetballen", zei Kuijt.

In aanloop naar de 1-1 dribbelde Ajax-linksbuiten Amin Younes de bal over de zijlijn, maar dat werd niet geconstateerd door de arbitrage. "Ik stond er bovenop", vertelde Karsdorp. "Ik deed mijn hand nog omhoog, maar hoorde geen fluitsignaal."

In het laatste kwartier was Feyenoord weer de meest gevaarlijke ploeg. "We hebben nog genoeg kansen gehad om de wedstrijd te beslissen", aldus Kuijt.

"Jasper Cillessen redde fantastisch op de inzet van Colin Kazim-Richards. Bij ons zijn veel teleurgestelde gezichten te zien en volgens mij zijn ze bij Ajax wel blij met het gelijkspel."