Stef Nijland was zaterdagavond als invaller belangrijk voor PEC Zwolle door ver in blessuretijd voor de gelijkmaker te tekenen tegen Heracles Almelo (1-1), maar heeft andere ideeën over zijn rol binnen het elftal.

''Ik wil het liefst als basisspeler hier blijven. Als dat niet lukt, dan komt er misschien een moment in de winterstop dat ik om me heen moet gaan kijken", aldus Nijland na afloop in Zwolle tegen FOX Sports.

Twee weken geleden miste de 27-jarige spits in de slotfase bij een gelijke stand tegen FC Utrecht nog een strafschop, waardoor de ploeg van Erik ten Hag er alsnog met de overwinning vandoor ging.

''Daar ben ik wel even ziek van geweest, maar ik ben blij dat ik me nu wel heb kunnen laten zien", aldus Nijland. Zijn trainer Ron Jans had tot die gelijkmaker een onheilspellend gevoel over het eindresultaat.

"Het ging toch wat knagen. Heracles heeft gewoon een prima ploeg en wij speelden niet heel goed We scoren moeilijk, maar dat komt wel weer. De lelijkheid werd mooi om naar te kijken."

Stegeman

Heracles-trainer John Stegeman hield gemengde gevoelens over een het gelijkspel in Zwolle. Zijn ploeg verzuimde door die late treffer de tweede plek van Feyenoord over te nemen. 

"Dat is zuur, maar ik kan wel leven met een punt. We liepen in de slotfase steeds verder achteruit en hadden moeite met hun dynamische middenvelders. Vorig seizoen hadden we zo'n wedstrijd verloren. Nu pakken we bijna drie punten.''