Excelsior heeft zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Willem II. De Kralingers waren in Tilburg met 3-2 te sterk. NEC versloeg De Graafschap in Nijmegen met 2-0.

Het duel tussen Willem II en Excelsior ging veelbelovend van start. Al na één minuut had Ajax-huurling Richairo Zivkovic de thuisploeg op voorsprong gezet, maar Tom van Weert maakte die treffer twee minuten later ongedaan.

Halverwege de eerste helft bracht Dries Wuytens Willem II weer op voorsprong, maar opnieuw toonde Excelsior snel veerkracht. Jeff Stans schoot na een halfuur spelen een strafschop binnen: 2-2.

Excelsior ging er uiteindelijk ook met de winst vandoor. Daryl van Mieghem kreeg een kwartier na rust vrije doortocht naar het doel van Willem II en bezorgde zijn ploeg de vierde overwinning van dit seizoen.

Door de zege stijgt Excelsior naar de tiende plek op de ranglijst met vijftien punten. De ploeg van Alfons Groenendijk drukt Willem II bovendien nog dieper in de zorgen.

De ploeg van Jurgen Streppel heeft nog maar zeven punten en staat op de zestiende plek. SC Cambuur kan de Tilburgers zondag zelfs passeren op de ranglijst als het thuis weet te winnen van FC Groningen.

NEC-De Graafschap

NEC houdt aansluiting met de subtop na de 2-0 zege op De Graafschap. Christian Santos schoot zijn ploeg in Nijmegen met twee doelpunten naar de zesde overwinning van het seizoen.

De 27-jarige aanvaller schoot na een halfuur spelen raak uit een strafschop. Scheidsrechter Richard Liesveld legde de bal op de stip na een handsbal van Alexander Bannink. 

Tien minuten voor tijd gooide Santos de wedstrijd definitief in het slot met zijn negende doelpunt van het seizoen voor NEC: 2-0. Na twaalf duels heeft de ploeg van Ernest Faber al vijf keer de nul gehouden. NEC hield in het laatste eredivisieseizoen (2012/2013) over 34 wedstrijden zeven keer de nul.

De Graafschap won nog geen enkele keer dit seizoen en staat met twee punten stijf onderaan. NEC bezet momenteel de zesde plek.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie