Louis van Gaal was zaterdag in het door Manchester United gewonnen thuisduel met West Bromwich Albion (2-0) erg tevreden over Jesse Lingard.

"Hij maakte een fantastische goal'', zei de Nederlandse manager. "Ik ben erg blij voor hem. Hij verdiende dat doelpunt. Hij speelde erg goed.''

De 22-jarige Lingard kreeg de voorkeur boven Memphis Depay, die de hele wedstrijd op de bank bleef. Hij zorgde met zijn doelpunt in de 52e minuut voor opluchting bij United, dat de laatste weken moeizaam tot scoren komt. Juan Mata benutte in blessuretijd nog een strafschop.

"We zijn geduldig geweest'', keek Daley Blind, die het hele duel in het centrum van de defensie speelde, terug op het duel. "Het kostte tijd en moeite om kansen te creëren. Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.''

Mata noemde de overwinning een "perfect resultaat" om de interlandperiode mee in te gaan. "We wisten dat West Brom hier zou komen om de te verdedigen. Natuurlijk willen wij aanvallen, maar soms kan dat niet door de tegenstander."

Van Gaal sloot zich in gesprek met de BBC aan bij de Spaanse doelpuntenmaker. "Iedereen die heeft gevoetbald weet dat het altijd het moeilijkste is om te scoren tegen een zeer verdedigend team. De enige manier om tegen zo'n ploeg te spelen is met veel geduld. Dat hebben we gedaan en in de tweede helft werd West Brom moe en kwamen er kansen."

Koeman

Ronald Koeman won met Southampton met 1-0 op bezoek bij Sunderland door een rake strafschop van Dusan Tadic twintig minuten voor tijd.

"We domineerden de hele eerste helft en waren met afstand de beste ploeg op het veld", aldus de Nederlandse coach op site van zijn club. "Maar het was niet makkelijk om kansen te creëren."

"In de rust zei ik dat we door moesten gaan met druk zetten en moesten wachten, want normaal gesproken hebben we genoeg kwaliteiten om een goal te maken. Sunderland bleef goed verdedigen, maar dan moet je geduldig blijven en op het juiste moment scoren. Ik ben heel tevreden."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League