Mitchell Dijks is door Ajax-trainer Frank de Boer opgenomen in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De verdediger doorstond zaterdag met succes de laatste training in aanloop naar de Klassieker.

De vleugelverdediger liep in het bekerduel met Feyenoord (1-0) een liesblessure op en miste daardoor de duels met Roda JC (6-0) en Fenerbahçe (0-0) in de Europa League.

Het is nog niet zeker of Dijks zondag ook daadwerkelijk in actie komt. De Boer heeft in totaal negentien spelers geselecteerd voor de ontmoeting met Feyenoord. Er moet nog één speler afvallen.

Zoals verwacht is ook Viktor Fischer fit genoeg om in Rotterdam in actie te komen. De Deen moest zich tegen Fenerbahçe aan het begin van de tweede helft nog laten wisselen na een tik op zijn bovenbeen.

Voor Anwar El Ghazi komt de uitwedstrijd van Ajax in de uitverkochte Kuip te vroeg. De aanvaller liep tegen Fenerbahçe een enkelblessure op en is enkele weken uitgeschakeld.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis. Ajax is koploper met 28 punten en de Rotterdammers hebben als nummer twee drie punten minder.

Bekijk beelden van de laatste training van Ajax:

Ajax traint in Arena voor Klassieker
Ajax traint in Arena voor Klassieker