Trainer Darije Kalezic van Roda JC begrijpt helemaal niets van de rode kaart die Tomi Juric vrijdag kreeg tijdens de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1).

De Australische aanvaller werd na een uur spelen op advies van de vierde man met rood uit het veld gestuurd door scheidsrechter Eric Braamhaar. "Het laatste woord is hier nog niet over gezegd'', bromde Kalezic.

De coach van Roda JC zag Juric een duel aangaan met de Haagse aanvoerder Aaron Meijers. "Beiden lagen op de grond. Mijn speler stond wat eerder op en wilde weglopen, waarop Meijers hem even vasthield om dat te belemmeren." 

"Mijn speler probeerde zich vervolgens met zijn hand alleen los te rukken. Een elleboogstoot heb ik helemaal niet gezien'', zei Kalezic, die daar met een kwinkslag aan toevoegde even met Feyenoord te gaan bellen. De Rotterdamse huisjurist Joris van Benthem kreeg dit seizoen al drie mogelijke schorsingen ongedaan.

Scheidsrechter Braamhaar bekende volledig af te zijn gegaan op de vierde man. "Die zag een natrappende beweging. Hij adviseert mij en dan ga ik daar honderd procent op af'', zei de arbiter.