Het eredivisieduel tussen Roda JC en ADO Den Haag is vrijdag in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Tom van Hyfte schoot Roda JC in de elfde minuut op een 1-0 voorsprong, maar nog voor rust zorgde ADO-spits Mike Havenaar voor de gelijkmaker.

De Limburgers moesten het laatste half uur met tien man verder na een rode kaart voor Tomi Juric. De aanvaller zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan ADO-verdediger Aaron Meijers.

Roda JC is nog altijd de nummer tien op de ranglijst. De ploeg van trainer Darije Kalezic heeft nu veertien punten uit twaalf duels. ADO staat met twaalf punten op de dertiende plaats.

Spectaculair

De wedstrijd in Kerkrade begon spectaculair. Al na twee minuten scoorde Juric. Tot grote woede van geheel Roda JC keurde scheidsrechter Eric Braamhaar die treffer af omdat daarvoor een overtreding was begaan op Gianni Zuiverloon.

Nog geen tien minuten later was het wel raak. Van Hyfte tikte een voorzet van Edwin Gyasi door de benen van doelman Martin Hansen binnen.

ADO stelde daar in de eerste helft aanvankelijk aanvallend weinig tegenover. De Limburgse doelman Benjamin van Leer werd alleen getest bij een vrije trap van Vito Wormgoor.

Achtste

Toch kwam de ploeg van coach Henk Fraser nog voor rust op gelijke hoogte. Na een prima actie op links van Korte scoorde Havenaar zijn achtste doelpunt van het seizoen.

In de tweede helft van het niet goede, maar wel levendige duel speelden beide ploegen in het eerste kwartier vol op de aanval. Dat veranderde vanaf het moment dat Roda JC met tien man verder moest. ADO zocht meer en meer de aanval. Havenaar miste een goede mogelijkheid zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Ook in de spannende slotfase slaagde ADO er niet in de volle buit te pakken. Met veel kunst en vliegwerk bleef Roda JC overeind en trok het zwaar bevochten puntje over de eindstreep.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie