AZ heeft vrijdag Max Huiberts aangesteld als opvolger van de directeur voetbalzaken Ernest Stewart, die per 1 januarit vertrekt.

De 44-jarige Huiberts was al bij AZ in dienst als Technisch Coördinator. Hij werkt in die functie al nauw samen met Stewart op technisch gebied.

"Dat de club mij nu heeft gevraagd voor de positie van directeur voetbalzaken is een mooie vervolgstap voor mij. Ik zal er alles aan doen om AZ de komende jaren op technisch gebied vooruit te helpen. Ik weet zeker dat AZ een mooie toekomst heeft", reageert Huiberts op de website van AZ.

AZ wist sinds eind vorige maand dat de club op zoek moest naar een vervanger van Stewart, die aan de slag gaat bij Philadelphia Union in de Verenigde Staten.

Specialist

Algemeen directeur Robert Eenhoorn is ervan overtuigd Huiberts de juiste opvolger is. "Ik heb Huiberts sinds mijn komst naar AZ leren kennen als een specialist op technisch gebied”, aldus Eenhoorn.

"Door zijn jarenlange ervaring in de scouting heeft hij een uitgebreid netwerk in de voetballerij. Daarnaast is Max een aangenaam persoon die al jarenlang goed samenwerkt met de medewerkers van AZ. We gaan samen keihard aan de slag om met AZ succesvol te kunnen zijn."

Huiberts was als speler ook jarenlang actief voor AZ. Van 1996 tot 2003 kwam hij tot 136 duels, waarin hij 47 keer scoorde. In 1998 werd de linksbuiten met AZ kampioen van de Eerste Divisie.