Lionel Messi, Carlos Tevez en Alessandro Florenzi behoren tot de tien genomineerden voor de Puskas Award, de prijs voor het mooiste doelpunt van het jaar.

Messi is genomineerd voor zijn goal op 30 mei in de finale van de Copa del Rey tegen Athletic de Bilbao. De Argentijn van FC Barcelona maakte na een fraaie solo de 1-0.

Ook Tevez was trefzeker na een solo. Hij scoorde namens Juventus op  9 november 2014 de 4-0 de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Parma. Inmiddels speelt de Argentijn voor Boca Juniors.

AS Roma-middenvelder Florenzi is genomineerd vanwege zijn doelpunt vanaf een meter of vijftig in het Champions League-duel met FC Barcelona op 16 september. De Italiaan zette zo de 1-1 eindstand op het scorebord.

Van Persie

De andere genomineerden zijn: de Fransman Philippe Mexès (AC Milan), de Engelsman David Ball (League One-club Fleetwood Town), de Urugayaan Gonzalo Castro (Real Sociedad), de Braziliaan Wendell Lira (Goianesia), de Kameroener Marcel Ndjeng (Tweede Bundesliga-club Paderborn), de Costa Ricaan Esteban Ramírez (Herediano) en de Amerikaanse Carli Lloyd, die van grote afstand scoorde in de finale van het WK vrouwen tegen Japan.

De Puskas Award bestaat sinds 2009. Tot de eerdere winnaars behoren Neymar, Miroslav Stoch en Zlatan Ibrahimovic.

Vorig jaar won de Colombiaan James Rodriguez de trofee voor zijn schot in de WK-wedstrijd tegen Uruguay. De spelmaker van Real Madrid troefde onder anderen Robin van Persie (genomineerd met zijn kopbal tegen Spanje) af.

De winnaar van de Puskas Award wordt op 11 januari bekendgemaakt tijdens het FIFA-gala in Zürich.

Bekijk hier de tien doelpunten die genomineerd zijn