Mitchell Dijks kan zondag mogelijk toch voor Ajax in actie komen tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord. 

De linksback trainde vrijdag voluit mee met de selectie. Trainer Frank de Boer beslist zaterdag na de laatste training voor de Klassieker of hij de verdediger opneemt in zijn selectie voor de klassieker. 

''Het ziet er goed uit voor Dijks. We moeten nu eerst de reactie afwachten. Het is wel oppassen.''

De vleugelverdediger liep in het bekerduel met Feyenoord (1-0) een liesblessure op en miste daardoor de duels met Roda JC (6-0) en Fenerbahçe (0-0) in de Europa League.

Als Dijks niet in actie kan komen, dan speelt Jairo Riedewald als linksback. In het centrum van de defensie komt dan een plaats vrij voor Mike van der Hoorn.

Voor Anwar El Ghazi komt de uitwedstrijd van Ajax in de uitverkochte Kuip te vroeg. De aanvaller liep donderdag een enkelblessure op tijdens het thuisduel met Fenerbahçe. Hij is enkele weken uitgeschakeld.

Viktor Fischer is fit genoeg is om in actie te komen tegen Feyenoord. De Deen moest zich tegen Fenerbahçe aan het begin van de tweede helft laten wisselen na een tik op zijn bovenbeen.

Vermeer

Ook Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer is zondag gewoon inzetbaar in de Klassieker, zo meldde trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag op een persconferentie. 

Eerder deze week liet Vermeer vanwege liesklachten de training van de Rotterdammers schieten.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis. Ajax is koploper met 28 punten en de Rotterdammers hebben als nummer twee drie punten minder.