Trainer Foppe de Haan verandert niets aan de opstelling bij sc Heerenveen voor het uitduel met FC Twente van zaterdag ten opzichte van het gewonnen duel met SC Cambuur (2-0).

De trainer is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg de laatste weken. "Het is energieker geworden en de winst op Cambuur geeft vertrouwen. Ik zie geen reden om de opstelling aan te passen."

Volgens De Haan is het voor zijn spelers vooral belangrijk om Hakim Ziyech uit te schakelen in Enschede. "Twente is heel afhankelijk van hem. Als ze Hakim niet hadden, was het niet best."

Ziyech scoorde zes keer en gaf ook vier assists tot nu toe dit seizoen. "We moeten zo weinig mogelijk vrije trappen en hoekschoppen weggeven, die zijn met Hakim zijn traptechniek levensgevaarlijk. Je moet hem 50 meter van je eigen goal oppakken", stelt de 72-jarige trainer.

De Haan kan in Enschede beschikken over een fitte selectie. Alleen Henk Veerman ontbreekt vanwege een schorsing.

Heerenveen staat veertiende in de eredivisie met elf punten uit elf duels. Twente staat een plek lager met twee punten minder.

Vitesse

Abiola Dauda en Renato Ibarra missen zondag de thuiswedstrijd van Vitesse tegen AZ. "Zij zijn nog niet helemaal fit. Vrijdag hebben ze ook niet meegetraind", vertelde trainer Peter Bosz op de clubsite.

Bosz weet waar de zwakke plek ligt van AZ, dat donderdag met 4-1 verloor in de Europa League tegen FC Augsburg.

"AZ is een goed voetballende ploeg. Ze hebben een aantal balvaardige spelers. Ik heb ze de laatste weken veel vooruit zien voetballen. Wel met wisselend resultaat. Ze zijn af en toe kwetsbaar in de omschakeling", stelt de trainer.

Vitesse is de nummer vijf van de eredivisie met twintig punten uit elf duels. AZ staat met twaalf punten elfde.