Karim Benzema kan voorlopig rekenen op de steun van zijn club Real Madrid nadat hij in opspraak is geraakt door een afpersingszaak.

De 27-jarige Benzema keerde donderdag terug bij de club, waar hij individueel trainde. In een gesprek met voorzitter Florentino Perez heeft hij zijn onschuld bepleit.

In een verklaring benadrukt Real Madrid zijn onberispelijke en professionele staat van dienst in de ruim zes jaar dat hij deel uitmaakt van het eerste elftal.

Benzema wordt verdacht van "medeplichtigheid aan een poging tot chantage en deelname aan een criminele organisatie bij de voorbereiding van een strafbaar feit", aldus de aanklager donderdag in verklaring. Hij kan een maximale gevangenisstraf van vijf jaar krijgen.

De zaak draait om een seksvideo die gemaakt zou zijn van Valbuena. De 31-jarige middenvelder zou 150.000 euro moeten betalen om te voorkomen dat de tape openbaar gemaakt wordt.

Selectie

De rechter bepaalde donderdag ook dat Benzema voorlopig geen contact mag hebben met Valbuena.

Beide spelers werden door de Franse bondscoach Didier Deschamps niet opgenomen in de definitieve selectie voor de oefenduels met Duitsland en Engeland van later deze maand.