Daniel Berg Hestad kan het niet geloven dat Molde FK zich donderdag na vier speelrondes al plaatste voor de knock-outfase van de Europa League.

"Dit is het hoogtepunt in mijn loopbaan, het is een ongelooflijk gevoel om zo te stunten in Europa", vertelt de 40-jarige oud-speler van sc Heerenveen op de website van de UEFA na de 2-1 zege op Celtic.

"Het betekent ook zoveel voor me omdat ik uit Molde kom. Ik heb een heel warme band met deze club. We zijn bescheiden en kennen onze sterktes en zwaktes."

Molde FK staat na vier wedstrijden op liefst tien punten, zeven meer dan nummer drie Ajax, tot nu toe de enige ploeg waartegen de Noren punten lieten liggen.

Hestad nam tegen Celtic de 2-1 voor zijn rekening en werd daarmee de oudste doelpuntenmaker in de Europa League-historie.

"Een ongelooflijk verhaal", aldus Molde-trainer Ole Gunnar Solskjaer. "In veel opzichten doet hij me denken aan Ryan Giggs."

"De manier waarop hij zich verzorgt bijvoorbeeld. Daniel is ook echt een diesel, hij komt langzaam op gang maar daarna gaat alles steeds sneller."

Bekijk de uitslagen en standen in de Europa League