AZ-trainer John van den Brom stelt dat zijn ploeg het nodige geluk miste om het Europa League-duel met FC Augsburg (4-1 verlies) winnend af te sluiten.

"We hadden zoveel pech in de afwerking dat we geflatteerd verliezen", aldus de coach na afloop in Duitsland voor de camera's van RTL 7

"In de tweede helft kenden we een goede fase en gingen we op jacht naar de 2-2. De kansen ontstonden uit goede aanvallen, maar we misten geluk in de afronding."

Niet alleen verzuimde AZ om meer doelpunten te maken, ook de tegendoelpunten werden simpel weggegeven. Van den Brom baalt dat zijn ploeg de wedstrijd zo gemakkelijk uit handen gaf. 

Frustrerend

"Het aantal tegengoals is frustrerend, maar vooral de manier waarop. Kinderlijk eenvoudig geven we doelpunten weg, zomaar uit het niets. Daar is moeilijk tegen te voeballen en iets wat ons erorm opbreekt."

AZ moet nu hopen op een wonder, wil het na de winterstop actief blijven in de Europa League. "Ik zei van tevoren: als je nog wat wil, dan moet je winnen. Maar dat hebben we niet gedaan."