Trainer Frank de Boer was donderdag teleurgesteld over het spel van Ajax in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe (0-0). 

''Ik had een heel andere wedstrijd verwacht. We zijn geen moment in ons spel gekomen en waren slordig in balbezit. Het zag er soms heel lullig uit", aldus de coach na afloop.

Ajax had moeten winnen om overwintering in de Europa League in eigen hand te houden, maar de koploper van de eredivisie haalde niet het gewenste niveau tegen Fenerbahçe. 

"We hebben heel veel talenten die in mijn ogen naar een topniveau kunnen groeien", begint De Boer. "Maar in deze wedstrijd bleven te veel jongens onder de maat. Kenny Tete was mijn man van de wedstrijd. Dat verdiende hij, maar ik kies liever een aanvaller.''

Grasmat

De Boer was niet alleen zeer ontevreden over het spel van zijn ploeg. Ook over de gladde grasmat in de Arena was hij niet te spreken. 

''Het ziet er van bovenaf goed uit. Maar de grasmat is heel glad. Daar hebben wij last van, maar ook de tegenstander. Ik hoop dat hier snel verandering in komt, want dat komt het voetbal niet ten goede."

Ajax speelt de resterende twee groepswedstrijden tegen Celtic (uit) en Molde (thuis). De Amsterdammers moeten in ieder geval die wedstrijden zien te winnen en hopen dat Fenerbahçe een keer verliest.