Anwar El Ghazi mist zondagmiddag de Klassieker tegen Feyenoord. De vleugelspeler van Ajax raakte donderdag in het Europa League-duel met Fenerbahçe (0-0) geblesseerd aan zijn enkel.

Ook Viktor Fischer moest het veld voortijdig verlaten met een kwetsuur aan zijn bovenbeen, maar de verwachting is dat hij wel weer fit is voor de wedstrijd in De Kuip.

"El Ghazi heeft een bandje in zijn enkel verrekt", vertelde trainer Frank de Boer op de persconferentie na afloop van het Europa League-duel met Fenerbahçe.

"Ik heb zelf een vergelijkbare blessure in mijn loopbaan gehad. Je denkt dan dat je na een week of twee weer kan spelen, maar dat blijft verraderlijk."

El Ghazi blesseerde zichzelf in de eerste helft doordat hij uitgleed zonder dat er een tegenstander in de buurt was. "Het is nog even afwachten hoe ernstig het precies is", vervolgde De Boer. "Maar de wedstrijd tegen Feyenoord zal zeker te vroeg komen. "

IJsbeentje

Fischer moest zich aan het begin van de tweede helft laten wisselen na een tik op zijn bovenbeen. ''Hij heeft een ijsbeentje, zoals je dat noemt. Dat doet even pijn, maar voor de wedstrijd tegen Feyenoord is dat waarschijnlijk geen probleem."

De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis. Ajax is koploper met 28 punten en de Rotterdammers hebben als nummer twee drie punten minder.