Cristiano Ronaldo merkt dat het lastig is om zich op dit moment in zijn loopbaan nog te verbeteren als voetballer. 

"Dit is de meest lastige periode voor profvoetballers. Mezelf verbeteren is heel lastig, dus ik zorg er liever voor dat ik zo lang mogelijk in mijn huidige vorm blijf steken", zegt de Portugees in een exclusief interview met de BBC.

De 30-jarige aanvaller werd in totaal drie keer wereldvoetballer van het jaar en is topscorer aller tijden bij Real Madrid en in de Champions League. 

"Ik hoef niet te zeggen dat ik een legende ben, want de cijfers spreken voor zich. In mijn gedachten ben ik altijd de beste. Het maakt mij niet uit wat andere mensen zeggen. De één vindt Messi beter, ik vind mezelf beter. Zo simpel is het."

Gelukkig

Ronaldo maakte in 2009 de overstap van Manchester United naar Real Madrid. Bij de 'Koninklijke' scoorde hij tot nu toe 326 doelpunten in 314 wedstrijden.

De aanvaller stelt dat hij geniet van het bestaan als profvoetballer, maar dat het niet altijd makkelijk is om in zijn schoenen te staan.

"Maar ik ben gelukkig. Mensen hebben veel interesse in mij, omdat ik in het veld ongelooflijk ben. Het geeft me de motivatie om hard te blijven werken. Ik ben heel professioneel en wil dat blijven doorzetten."