FC Groningen is donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League. Slovan Liberec was met 1-0 te sterk in de Euroborg. 

Een kopbal van Zdenek Folprecht belandde tien minuten voor tijd via de paal en doelman Sergio Padt in het doel van de thuisploeg.

De huidige nummer acht van de eredivisie staat onderaan in groep F met één punt. Nummer twee Slovan Liberec heeft zes punten meer en dus kan Groningen de Tsjechen niet meer inhalen op basis van onderling resultaat.

Olympique Marseille won in eigen huis met 1-0 van Sporting Braga en komt op zes punten te staan. Braga heeft negen punten en blijft leider in de groep.

Trainer Van de Looi kon tegen Slovan Liberec niet beschikken over de geschorste Michael de Leeuw en Mimoun Mahi, die kampt met een hamstringblessure.

Danny Hoesen begon in de basis, maar kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd die gewonnen moest worden.

Kansen

Het was namelijk de afronding waar de thuisploeg moeite mee had tegen Slovan Liberec. In een weinig hoogstaande eerste helft was Groningen wel de gevaarlijkste ploeg.

Zo was Lorenzo Burnet dicht bij het openingsdoelpunt met een afstandsschot dat rakelings langs de paal ging. Aan de andere kant redde doelman Padt knap op een inzet van Marek Bakos, die helemaal vrij stond in het strafschopgebied. 

In de tweede helft was Slovan weliswaar dreigender, maar het was Groningen dat weer de beste kansen kreeg. Eerst zag Bryan Linssen zijn kopbal gekeerd worden, waarna Kasper Larsen uit de daaropvolgende corner ook Thomas Koubek op zijn pad vond.

Toch was het niet Groningen, maar Slovan Liberec dat uiteindelijk tot scoren kwam. Een kopbal belandde tien minuten voor tijd enigszins fortuinlijk via de paal en doelman Padt in het doel van Groningen.

In de resterende minuten werd de thuisploeg nog wel gevaarlijk, maar een doelpunt leverde dat niet meer op. Na drie nederlagen en een remise weet FC Groningen dat het zich na de winterstop weer volledig kan richten op de eredivisie.

Bekijk de uitslagen en de standen in de Europa League