De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft Karim Benzema en Mathieu Valbuena donderdag niet opgenomen in de definitieve selectie voor de oefenduels met Duitsland en Engeland.

Deschamps gaf donderdag op de persconferentie aan dat Benzema geblesseerd is en dat Valbuena er op dit moment niet bij is met zijn hoofd.

Benzema moest afgelopen dinsdag het Champions League-duel van Real Madrid met Paris Saint-Germain (1-0 zege) ook al aan zich voorbij laten gaan wegens een hamstringkwetsuur.

Frankrijk neemt het op 13 november op tegen Duitsland en treft vier dagen later Engeland. Bayern München-aanvaller Kingsley Coman is voor het eerst bij de selectie gehaald.

Aangeklaagd

Benzema verscheen donderdag voor een rechter in Parijs en werd aangeklaagd in de afpersingszaak rond collega-international Valbuena.

De Fransman wordt verdacht van "medeplichtigheid aan een poging tot chantage en deelname aan een criminele organisatie bij de voorbereiding van een strafbaar feit", aldus de aanklager in verklaring. Hij kan een maximale gevangenisstraf van 5 jaar krijgen.

De zaak draait om een seksvideo die gemaakt zou zijn van Valbuena. De 31-jarige middenvelder zou 150.000 euro moeten betalen om te voorkomen dat de tape openbaar gemaakt wordt.

De rechter bepaalde donderdag ook dat Benzema voorlopig geen contact mag hebben met Valbuena.

Video: Benzema verhoord in afpersingszaak

Karim Benzema verhoord in afpersingszaak
Karim Benzema verhoord in afpersingszaak