Real Madrid-aanvaller Karim Benzema is aangeklaagd in de afpersingszaak rond collega-international Mathieu Valbuena.

De 27-jarige Benzema verscheen donderdag voor een rechter in Parijs en die ging mee in de eis van de aanklager.

De Fransman wordt verdacht van "medeplichtigheid aan een poging tot chantage en deelname aan een criminele organisatie bij de voorbereiding van een strafbaar feit", aldus de aanklager in verklaring. Hij kan een maximale gevangenisstraf van 5 jaar krijgen.

De zaak draait om een seksvideo die gemaakt zou zijn van Valbuena. De 31-jarige middenvelder zou 150.000 euro moeten betalen om te voorkomen dat de tape openbaar gemaakt wordt.

Benzema bracht de nacht van woensdag op donderdag door in een politiebureau in Versailles, nadat hij daar woensdagochtend in hechtenis was genomen.

Vorige maand werd oud-international Djibril Cissé ook al opgepakt in verband met deze zaak, maar hij hoefde niet voor een rechter te verschijnen. Drie andere personen zijn wel aangeklaagd sinds oktober.

Advocaat

Het Franse persbureau AFP meldde donderdagochtend op basis van 'een bron dicht bij de zaak' dat Benzema zou hebben toegegeven dat hij "op verzoek van een jeugdvriend" met Valbuena gesproken heeft over de tape.

Dat gesprek zou begin oktober tijdens een training van het Franse elftal hebben plaatsgevonden.

Sylvain Cormier, de advocaat van Benzema, ontkende dat later echter in gesprek met journalisten voor de rechtbank in Versailles. "Karim heeft helemaal niets toegegeven. Hij is onschuldig en heeft een prima relatie met zijn goede vriend Mathieu Valbuena."

Geen contact

De rechter bepaalde donderdag ook dat Benzema voorlopig geen contact mag hebben met Valbuena.

De Franse ploeg speelt volgende week oefeninterlands tegen Duitsland (13 november) en Engeland (17 november).

Benzema kampt momenteel met een hamstringblessure, waardoor hij vorige maand het duel met Denemarken moest missen, maar de verwachting was dat bondscoach Didier Deschamps de Real-aanvaller en Valbuena in zijn selectie zou opnemen.

Beiden ontbraken echter op de lijst van 23 namen die Deschamps donderdagmiddag bekendmaaakte.

Video: Benzema verhoord in afpersingszaak

Karim Benzema verhoord in afpersingszaak
Karim Benzema verhoord in afpersingszaak