Manager Jürgen Klopp heeft ontkend dat clubicoon Steven Gerrard op huurbasis voor Liverpool gaat spelen, al mag de 35-jarige middenvelder van Los Angeles Galaxy wel altijd meetrainen bij de 'Reds'.

"Hij is een legende. Als hij in Liverpool is en wil meetrainen in aanloop naar het volgende seizoen in LA, dan is dat geen enkel probleem. Verder is er niks aan de hand", aldus Klopp woensdag in Rusland, waar Liverpool donderdag een Europa League-duel met Roebin Kazan speelt.

"Ik kan alleen maar zeggen dat ik contact heb gehad met Steven. Ik heb hem één keer gebeld en een paar berichten gestuurd", vertelde de Duitse trainer, die vorige maand de ontslagen Brendan Rodgers opvolgde bij Liverpool.

Verschillende media in Engeland berichtten eerder op de dag dat Gerrard in gesprek zou zijn met Klopp over een rol op Anfield Road, eventueel als coach of zelfs als speler op huurbasis.

Een woordvoerder van LA Galaxy meldde aan MLSsoccer.com dat Gerrard de komende tijd mee zou mogen trainen bij Liverpool, maar dat hij niet op huurbasis zal vertrekken naar zijn voormalige club.

Halverwege

De 114-voudig international van Engeland verhuisde afgelopen zomer na zeventien seizoenen bij Liverpool naar Los Angeles. De Major League Soccer was toen al halverwege en dus kwam de Engelsman slechts tot veertien wedstrijden waarin hij twee keer scoorde.

De Galaxy werden vorige week door Seattle Sounders uitgeschakeld in de play-offs van de MLS.

Gerrard stelde na die wedstrijd dat hij overweegt om aan het einde van 2016 een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. 

De middenvelder zal in januari weer terug moeten keren naar LA, want dan begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Galaxy spelen in februari in de kwartfinales van de Concacaf Champions League.