AZ neemt donderdag tijdens de uitwedstrijd tegen FC Augsburg in de Europa League in principe alleen genoegen met een overwinning.

"Beide teams hebben niks aan een gelijkspel. Ik denk dat het ongeveer een wedstrijd als in Alkmaar gaat worden. We moeten aanvallen, maar ook via de omschakeling gaan we tot kansen komen", zegt coach John van den Brom op de website van AZ.

Twee weken geleden verloor AZ in eigen huis met 1-0 van Augsburg. Daardoor delen de Nederlandse en Duitse club de laatste plaats in groep L. Athletic Bilbao en Partizan Belgrado leiden de poule met zes punten.

"Helaas lukte het niet, maar in Alkmaar gingen we vol voor de drie punten. We spelen om te winnen. Dat gaan we hier in Duitsland weer doen."

AZ kan in Duitsland een beroep doen op de fitte Alireza Jahanbaksh, maar moet het stellen zonder de niet speelgerechtigde Mounir El Hamdaoui. "Alle jongens die mee zijn naar Duitsland, zijn honderd procent fit."

Rugblessure

Jan-Ingwer Callsen-Bracker is een twijfelgeval bij Augsburg. De verdediger kampt met een rugblessure. "Ik stel hem alleen op als hij voor de volle honderd procent fit is'', vertelde trainer Markus Weinzierl op zijn persconferentie.

Als Callsen-Bracker niet kan spelen dan vormt Christoph Janker samen met Ragnar Klavan een duo centraal in de defensie van de Duitse club. De hekkensluiter van de Bundesliga mist de Zuid-Koreaanse verdediger Hong Jeong-ho. Hij kampt met een enkelblessure.

Het treffen tussen FC Augsburg en AZ begint donderdag om 21.05 uur.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League