Fenerbahçe mist donderdagavond drie geblesseerde basisspelers in de uitwedstrijd tegen Ajax in de Europa League.

Abdoulaye Ba, Lazar Markovic en Caner Erkin maken geen deel uit van de 19-koppige selectie van de Turkse club van Robin van Persie die woensdag in Amsterdam arriveerde. Doelman Volkan Demirel was wel van de partij. Hij lag dinsdag nog ziek op bed toen zijn ploeg in Istanbul trainde.

Fenerbahçe heeft na drie duels twee punten meer dan Ajax. De huidige nummer drie van de Turkse competitie versloeg de koploper van de eredivisie twee weken geleden met 1-0.

"Toen hebben we gezien dat beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd zijn'', zei trainer Vitor Pereira. "Het is niet zo dat we nu genoegen nemen met een gelijkspel, dat doen we nooit. We willen ook hier winnen.''

Van Persie

De Portugees liet zich op de persconferentie in de Arena niet vergezellen door Robin van Persie, die nog niet gereageerd heeft op de beslissing van bondscoach Danny Blind om hem te passeren voor de komende oefenduels van Oranje met Wales en Duitsland.

Pereira stelde dat hij verwacht dat  de Nederlandse spits donderdag van waarde kan zijn voor 'Fener'. "Met zijn kwaliteiten en ervaring kan Van Persie ons morgen gaan helpen."

De oefenmeester verscheen samen met Josef de Souza in de perszaal van de ArenA. De Braziliaan kwam afgelopen zomer voor een slordige acht miljoen euro over van São Paulo. "We hebben er vertrouwen in dat we nog een keer van Ajax kunnen winnen'', zei hij.

De wedstrijd tussen Ajax en Fenerbahçe begint donderdagavond om 19.00 uur en staat onder leiding van de Israëlische arbiter Liran Liany.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League