Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen kan donderdag in de thuiswedstrijd tegen Slovan Liberec voor de Europa League weer een beroep doen op verdediger Hans Hateboer en aanvaller Danny Hoesen.

Het duo kampte met lichte blessures, maar sloot deze week weer aan bij de selectie. Beiden zijn klaar om hun rentree te maken in het basisteam, maar Van de Looi wilde het tweetal woensdag nog geen zekerheid geven. De trainer hield zijn beoogde opstelling nog even voor zichzelf.

"Ik denk dat de trainer er in dit geval zeker verstandig aan doet om de opstelling nog niet te geven", zei Hoesen op de persconferentie. "Het kan soms nadelig werken als je weet dat je niet zou spelen en door blessures opeens wel start. Dan voel je je wel een beetje een B-keus."

Van de Looi kan niet beschikken over aanvoerder Rasmus Lindgren, middenvelder Tom Hiariej en clubtopscorer Mimoun Mahi. Het trio is nog geblesseerd. Michael de Leeuw is geschorst.

FC Groningen heeft na drie duels in groep F pas één punt. Twee weken geleden eindigde het uitduel met Liberec in 1-1. De Tsjechische ploeg staat op vier punten. Marseille (drie punten) speelt donderdag thuis tegen SC Braga (negen punten).

Geen dilemma

Van de Looi besefte woensdag het belang van de thuiswedstrijd. "Voor ons is er geen dilemma. Het doel is winnen, maar we gaan niet naïef spelen. We gaan altijd van onze eigen kracht uit. We blijven zo dicht mogelijk bij onze eigen visie en waar nodig passen we het systeem aan."

"Thuis in Euroborg voelen we ons goed en hebben we de steun van ons publiek, waarmee we een goede wisselwerking hebben. Die extra steun kunnen we tegen Liberec goed gebruiken.''

Bekijk het programma en de standen in de Europa League