AZ jaagt donderdag op zijn eerste zege op bezoek bij een Duitse club. De Alkmaarders stuiten in de vierde speelronde van de Europa League op FC Augsburg, de hekkensluiter van de Bundesliga.

De vorige drie keer dat AZ een uitwedstrijd speelde tegen een Duitse club kwam het niet tot winst. In 2005 bleef het 0-0 tegen Alemannia Aachen en in 2007 bleken Werder Bremen en 1. FC Nürnberg met respectievelijk 4-1 en 2-1 te sterk.

Twee weken geleden verloor AZ in eigen huis met 1-0 van FC Augsburg. De Alkmaarders bezetten de derde plaats in groep L met drie punten, net zoveel als de Duitse club.

Met zes punten delen Athletic de Bilbao en Partizan Belgrado de eerste plek.

De aftrap van FC Augsburg-AZ is om 21.05 uur.

Ajax en FC Groningen

Om 19.00 uur begint het treffen tussen Ajax en Fenerbahçe, de club van Robin van Persie. Tijdens de vorige speelronde gingen de Amsterdammers met 1-0 onderuit in Istanbul.

In de poule van Ajax gaat het Noorse Molde aan de leiding met zeven punten. Daarna volgt Fenerbahçe met vier punten. Ajax en Celtic bezitten twee punten.

FC Groningen ontvangt om 19.00 uur in poule F het Tsjechische Slovan Liberec. De noorderlingen staan met één punt laatste en zijn bij een nederlaag uitgeschakeld.

In de laatste zeven Europese duels kwam FC Groningen niet tot winst, een clubrecord.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League