Gareth Bale en Aaron Ramsey ontbreken bij Wales in het oefenduel met Oranje van volgende week.

Bondscoach Chris Coleman heeft Bale niet opgeroepen na gesprekken met diens club Real Madrid.

De 26-jarige aanvaller kwam sinds 13 oktober nog maar 45 minuten in actie vanwege een slepende kuitblessure. Arsenal-middenvelder Ramsey heeft last van een kwetsuur aan zijn hamstring.

Bale heeft de training inmiddels wel hervat en komt zaterdag mogelijk in actie in het competitieduel van Real met Sevilla.

''Toch lijkt me het beter dat hij in Madrid verder werkt aan zijn fitheid'', verklaarde Coleman bij het bekendmaken van zijn selectie voor de interland tegen Oranje, op vrijdag 13 november om 20.45 uur Nederlandse tijd in Cardiff.

De laatste keer dat Wales en Oranje elkaar troffen was in juni 2014, toen het Nederlands elftal zich voorbereidde op het WK. In de Amsterdam Arena werd het 2-0, dankzij doelpunten van Arjen Robben en Jeremain Lens.

Duitsland

Zoals reeds bekend gaat Oranje vier dagen na het oefenduel met Wales, op 17 november, in Hannover op bezoek bij wereldkampioen Duitsland. De aftrap van die vriendschappelijke wedstrijd is eveneens om 20.45 uur.

De laatste wedstrijd tegen Duitsland dateert van 14 november 2012. De oefeninterland eindigde in 0-0.

Wales en Duitsland plaatsten zich in tegenstelling tot Nederland wel voor het EK van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Danny Blind werd vierde in groep A van de kwalificatie.