Adam Maher kijkt er niet van op als PSV erin slaagt als eerste te eindigen in groep B van de Champions League. 

"Het zal mij niet verbazen als we eerste worden. De weg naar de volgende ronde ligt open", aldus Maher, die dankzij de 2-0 zege dinsdag op VfL Wolfsburg tweede staat met PSV.

De 22-jarige middenvelder zei na de loting al dat PSV ondanks de zware groep kon overwinteren in het miljoenenbal. "Ja, dat is voor mij altijd het doel geweest. Maar het verschil met toen is dat we nu ook hebben bewezen dat we het niveau van de Champions League aan kunnen."

"Toch moeten we reëel blijven. We zijn er nog lang niet. We hebben nu Wolfsburg en Manchester United thuis verslagen, maar we willen negen punten halen in de thuiswedstrijden. Thuis tegen CSKA Moskou moeten we ook gewoon winnen."

Voordat Maher en PSV in december de Russen treffen, wacht eerst nog de uitwedstrijd over drie weken bij United.

"Het wordt lastiger om daar ook te winnen. Maar als we erin geloven, compact spelen en alles voor elkaar over hebben dan kunnen we ook op Old Trafford een resultaat boeken."

Video: Samenvatting PSV-VfL Wolfsburg

Koppen

Maher vindt dat hij en zijn ploeg daarbij een voorbeeld moeten nemen aan de manier waarop Wolfsburg dinsdag bestreden werd. "Iedereen werkte voor elkaar en dan zie ik het team echt groeien."

"En we waren scherp. We hebben Wolfsburg geen moment in de wedstrijd laten komen door goed druk te zetten en zo veel kansen af te dwingen."

Maher zelf kreeg in de tweede helft ook een riante mogelijkheid. Bij een voorzet van Luciano Narsingh leek Wolfsburg-doelman Diego Benaglio al geklopt, maar Maher kopte net naast de kruising.

"De bal kwam iets te hoog voor me, maar dan nog had ik hem erin moeten koppen. Uit tegen Wolfsburg had ik ook al een kopkans, dat had ook een goal moeten zijn. Koppen is natuurlijk niet mijn grootste kwaliteit, maar ik sta er wel en dan moet het raak zijn."

Basisplaats

Maher beseft dat een rake kopbal zijn eigen optreden van meer glans had voorzien. De vijfvoudig international was wel blij dat hij tegen Wolfsburg weer mocht beginnen van trainer Phillip Cocu, nadat hij in de afgelopen weken niet altijd zeker was van een basisplaats.

"Voor mijn gevoel moet ik altijd in de basis staan, maar ik denk dat elke speler dat heeft. Het is de keuze van de trainer. Wat zijn uitleg is? Dat houd ik tussen de trainer en mij. Het is aan mij om er zo professioneel mogelijk mee om te gaan."

"En verder houd ik vertrouwen in mezelf. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en hoop dat elke wedstrijd weer te mogen laten zien."