Karim Benzema van Real Madrid is woensdag in Versailles verhoord door de politie naar aanleiding van een onderzoek naar een afpersingszaak rond collega-international Mathieu Valbuena.

De 27-jarige Benzema meldde zich woensdagochtend bij een politiebureau in Versailles en werd daar in hechtenis genomen. Volgens zijn advocaat Sylvain Cormier moet de spits de nacht op het politiebureau doorbrengen.

"Karim wil zo snel mogelijk een einde maken aan deze controverse, die ontstaan is door een zaak waar hij niks mee te maken heeft", aldus Cormier tegen persbureau AP.

Een anonieme functionaris van de Franse politie vertelt aan persbureau Reuters dat de naam van Benzema naar voren kwam bij afgetapte telefoongesprekken tijdens het onderzoek, dat al loopt sinds juli.

Vorige maand werd oud-international Djibril Cissé ook al opgepakt in verband met dezelfde zaak. Valbuena zou 150.000 euro moeten betalen om te voorkomen dat een seksvideo openbaar gemaakt zou worden. Eerder werden al drie verdachten gepakt.

De spits ontbrak dinsdag door een blessure bij Real Madrid, dat in de Champions League Paris Saint-Germain met 1-0 versloeg. Zijn naam zou zijn langsgekomen in afgeluisterde telefoongesprekken in het onderzoek dat al loopt sinds juli.

Prostituee

Het is niet voor het eerst dat Benzema in opspraak raakt. In 2010 werd hij samen met Franck Ribéry van Bayern München verdacht van betaalde seks met een minderjarige prostituee.

Begin 2014 werd zowel Benzema als Ribéry echter vrijgesproken. Daardoor ontliepen ze een gevangenisstraf van maximaal drie jaar en een boete van 45.000 euro.