Siem de Jong hoopt via optredens in de onder-21 ploeg van Newcastle United spelritme op te doen waardoor hij zijn kansen op een vaste plaats in de hoofdmacht kan vergroten.

De oud-Ajacied miste een groot deel van het vorige seizoen door blessures. Deze voetbaljaargang komt De Jong, hoewel hij fit is, onder manager Steve McClaren amper aan spelen toe.

Nadat hij zaterdag een korte invalbeurt had tegen Stoke City speelde de aanvaller maandag op eigen verzoek een volledig duel voor Jong Newcastle United.

''Twintig minuten voetballen is niks vergeleken met negentig. Ik ben blij dat ik nu eens een volledige wedstrijd op het veld heb gestaan. Ik wil zo veel mogelijk minuten maken zodat ik er klaar voor ben als de mogelijkheid op een basisplaats in het eerste zich voordoet'', meldde De Jong op de website van de Noord-Engelse club.

''Hopelijk krijg ik meer kansen in de hoofdmacht, maar anders wil ik op deze manier mijn niveau verder omhoog helpen.''

Newcastle bevindt zich in de degradatiezone. De ploeg won in elf competitieduels slechts één keer en staat achttiende. Zaterdag wacht een belangrijk duel bij Bournemouth dat een punt meer heeft.