NAC Breda heeft woensdag Hans Smulders aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij gaat per 1 december aan de slag bij de Jupiler League-club.

Dat meldt NAC op haar website. De 52-jarige Smulders was als technisch manager in dienst bij FC Eindhoven. In het verleden was hij daar als voetballer actief, net als bij PSV.

In februari van dit jaar stapte Graeme Rutjes op als technisch directeur bij NAC. Sindsdien nam trainer Robert Maaskant, die begin oktober werd ontslagen, zijn taken over.

"Ik heb een fantastische tijd gehad bij Eindhoven. De overgang naar NAC is een mooie stap", zegt Smulders over zijn nieuwe functie.

"Deze organisatie ademt in alle facetten eredivisie en het is onze gezamenlijke taak om de club daar ook voetbaltechnisch de komende seizoenen een vaste plek te bezorgen."

Dijkhuizen

NAC stelde onlangs Marinus Dijkuizen al aan als trainer. Volgens de club is de oefenmeester nauw betrokken geweest bij de aanstelling van Smulders als nieuwe technisch directeur.

Na een teleurstellende start van het seizoen werkt NAC zich nu langzaam omhoog in de Jupiler League. De club staat zesde met 21 punten en de achterstand op koploper Go Ahead Eagles is drie punten.

Bekijk de stand in de Jupiler League